(ВІДЕО) Прикордонники розповіли про ситуацію у пунктах пропуску та дали поради, де краще перетинати кордон у різдвяно-новорічний період

НАЗАД
20 грудня 2023 14:41

Відповіді на актуальні питання щодо прикордонного контролю дав сьогодні під час брифінгу начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби полковник Ігор Матвійчук.

Він заначив, що в період різдвяних свят щодоби на західному напрямку кордону перетинає близько 100 тисяч осіб. Традиційно найбільше подорожуючих припадає на ділянку кордону з Польщею – близько 65%.  Найбільший пасажиропотік через пункт пропуску «Краківець», «Шегині», «Рава-Руська», «Грушів». Ігор Матвійчук додав, що значно меншим пасажиропотік є у пунктах пропуску «Угринів», «Устилуг» та «Смільниця», а також, аби подорожуючі звернули увагу на напрямок у Закарпатській області, де перетнути кордон можна значно швидше.

Окремо йшлося про пункти пропуску, в яких передбачено рух вантажівок з вагою понад 7, 5 тонн, - це «Краківець», «Шегині», «Рава-Руська», «Ягодин».  

Він зазначив, що черги тут є досить значними, з тривалим очікуванням, тому також звернув увагу на ділянку кордону у Закарпатській області.

Крім того, він розповів, що страйки, а відповідно й деякі затримання з пропуском вантажівок спостерігаються на кордоні з Угорщиною та Словаччиною, проте на загальний пасажиропотік вони не впливають.

Чи змінилися правила в перетинанні кордону, як діє система «Шлях», пішохідні переходи, які порушення спостерігаються, про цікаві випадки затримання, перетин кордону волонтерами та особами з інвалідністю, дивіться у відео.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси